kuhinja

Nega laminata ter melamina

Čiščenje laminata ter melamina poteka z mehko krpo in tekočim detergentom. Nežno pobrišite površino in počistite vse madeže. Sledi obris s krpo in vodo, ter nato še s suho mehko krpo, da z njo odstranimo vso mokroto iz materialov. Ne smemo uporabljat detergentov, ki so abrazivi ter drugih agresivnih detergentov, ki vsebujejo alkohol ali topila. Odsvetujemo vsako uporabo topila ter acetona na kuhinjskih površinah, saj lahko poškodujejo materiale ter povzročijo odlepljenje materiala.

Nega lesa ter furnirja

Les je občutljiva površina, zato jo vedno čistimo samo z vlažno mehko krpo (uporabimo samo vodo) ter površino naknadno zelo dobro posušimo. Ne smemo uporabljati nikakršnih drugih topil, acetonov ali abrazivih tekočin ter detergentov.

Nega lakiranih materialov

Čistimo samo in ponavljamo samo z mehko krpo ter nežnim naturalnim milom, nato to dobro posušimo. Pri čiščenju ne smemo uporabljati nikakršnih čistil, ki vsebujejo aceton ali klor ali topilnih snovi ter abrazivih detergentov. Obstaja možnost, da bo pri prvih čiščenjih na krpi ostalo malo barve, vendar tega po dveh-treh čiščenjih ni več (to pa je zato ker pri procesu sušenja pride barva na površje).

Nega kovinskih delov

Čistimo z mehko krpo ter mlačno vodo z malo kisa. Nato to tudi dobro posušimo z mehko suho krpo. Kovine ne smemo čistiti z krpicami, ki lahko poškodujejo kovino, ter z abrazivnimi čistili, klorom ali varikino.

Nega delovnih pultov

Za delovne pulte v laminatu uporabljamo vlažno špunjo ali mehko vlažno krpo. Za umazanijo uporabljamo naveden detergent za pralne površine, ki niso abrazivi. Priporočljivo je, da po čiščenju takoj tudi delovno površino posušimo z mehko suho krpo. Odsvetujemo, da na površino postavljate vroče posode lahko to povzroča toplotne madeže in mogoče, da se laminat odlepi in dvigne od površine.

Nega bele tehnike

Zelo pozorno si preberite navodila za uporabo in čiščenje, ki so vam dana pri nakupu kuhinjskega aparata in se ravnajte po navodilih. Vsa podjetja za belo tehniko nudijo asistenco in garancijo na njihove artikle, ki traja 2 leti od datuma nakupa, ter vsaka napaka ali okvara, ki ni povzročena s strani kupca,  jo asistenca brezplačno odpravi ali celo zamenja aparat.

Nega pomivalnega stroja

Nikoli se ne odpira vrat pomivalnega stroja takoj po končanem ciklu pranja , nujno opozarjamo nujno je treba počakati, da se stroj ohladi, nato lahko odpremo. Para, ki pride iz stroja, lahko uniči delovno površino ter ostale zunanje dele pomivalnega stroj, kot je npr. kontrolno ploščo stroja. Podjetja, ki prodajajo pomivalne stroje nudijo zaščitno lepilo za nanos nad površino kjer se nahaja pomivalni stroj z navodili za nanos. Poškodbe nastale zaradi pare ne bodo upoštevane pod garancijo proizvajalca kuhinje.

Nega nap

Motor nape mora delovati vedno in v celem procesu kuhanja od vsega začetka do konca. Če tega ne upoštevate, lahko poškodujete ostale dele kuhinje, ki so v bližini kuhalne plošče, kar vam garancija izdelovalca kuhinje ne bo krila. V navodilih, ki jih dobite poleg nape, vam piše kako napo negovati ter čistiti. Ravnajte se izključno po navodilih za trajen obstoj in sijaj nape.

Close
Go top